Це сумніву не підлягає. Та тільки царське походження її знаходиться під сумнівом. В Україні є лише три заводи європейського рівню по доробці насінневої кукурудзи, Євраліс Кусад і Райз (журнал Зерно 01.12).
З початку року досліджую зразки посівмату. Прошу диллерів грамів 500 кукурузки, вручну ділю на фракції, пророщую в горшечках. Взагалі враження відчайно-негативні. Поїхав до товариша подивитись посівмат. Він купив Солонянський і Сплендіс. Сплендіс взагалі не витримує ніякої критики- корм свиням. Солонянський 50/50, часто попадається бита верхівка ендосперму, зерно неоднорідне. [cut=Читать далее......]
На другий день звонить якийсь Дмитро каже,- "Купіть у нас гібрид Сплав"
"А хто його виростив і де дороблено"
"Не можу сказати- комерційна таємниця"
"Добре", кажу "давайте зразок"
"Купіть мішок один і подивитесь"
"А якщо не сподобається мені?"
"А як він може не сподобатись?"
"На все добре" кажу, кінець розмови.
Далі телефоную в Інститут сільського господарства степової зони, розмовляю з Галечко Іваном Дмитровичем. Прошу продайте мені батьківські лінії я вирощу собі Солонянського, вручну зберу і вручну обмолочу. А він мені і відповідає так, наче йому соромно відмовити,(людина все життя за копійки трудиться над тією рослинкою чогось добилась і соромно їй відмовити) що немає ніякого контролю над виробництвом, що хто забажає той і фасує невідомо як вирощені гібриди, безсовісно крадучи працю вітчизняних науковців. І стало мені соромно і сумно, що нас хліборобів ніхто не поважає. Намагаються продати аби продати.
Поїду завтра в Шполу, там новенький завод Косад Семанс доробляє кукурузку. Обіцяють екскурсію. Подивимось...На все добре

4 Липень, 2012 - 11:08
Коментарі: 1
Користувач
Відсутній
Останній вхід: Ніколи тому
Рейтинг: 5

Солонянский 298 СВ покупайте у ООО ТД "Степова", так как мы являемся оригинаторами совместно с Институтом зернового хазяйства НААН Украины. На качество семян можете приехать сами посмотреть!!!
Для подготовки семенного продукта агрокорпорация использует высококачественное оборудование фирмы «Кимбрия». Фундаментом в подготовке семян является процесс, который выполняется на семенном заводе агрокорпорации, а именно сушку, очистку, калибровку, протравливание и упаковку семенного материала. Весь процесс полностью автоматизирован. Уникальность линии по очистке - использование ковшовых норий, что сводит к минимуму травмирование семян в их производстве.

С уважением Максим

Щоб додати коментар, увійдіть