Add ID: 24815
Category: Засоби захисту рослин (пестициди), добрива / Регулятори росту рослин / Продам
For the region: Україна,

Price: 200 ₴

ВИМПЕЛ® – комплексний природно-синтетичний препарат контактно-системної дії для обробки насіння та вегетуючих рослин.

Стимулятор росту. Низькомолекулярний ПЕО легко проникає в тканини, виконуючи роль транспортного агента для всіх препаратів, які використовуються спільно з стимулятором росту ВИМПЕЛ®. Також ПЕО з низькою молекулярною масою структурує вільну внутрішньоклітинну воду, підвищуючи її біологічну активність, прискорює процес росту, фотосинтезу. ВИМПЕЛ® регулює транспірацію та інтенсивність мінерального живлення. Продукти розпаду ПЕО – етаноламіни є елементами живлення рослинної клітини. Присутність відмитих солей гумінових кислот підсилює коренеутворення та поліпшує живлення, що сприяє активізації росту надземної частини рослин.
 

Адаптоген, кріопротектор, термопротектор. Одночасна дія полімерів підвищує осмотичний тиск, спрямований всередину клітини, покращує білковий обмін, що виражається в збільшенні кількості цукру в рослині. Ці зміни роблять організм рослини більш стійким до несприятливих умов навколишнього середовища, рослини краще переносять підвищенні та зниженні температури, низьку вологість повітря.
Антистресант. На обробку пестицидами культурні рослини реагують синтезом специфічних стресових білків та ферментів, що нейтралізують отриманий негативний вплив. Низькомолекулярний ПЕО прискорює обмінні процеси в тканинах рослин, відбувається більш інтенсивний синтез антистресових сполук, що знімає фітотоксичність після обробки пестицидами.
 
Інгібітор хвороб. Поліетиленоксиди, внесені з фунгіцидами, зневоджують грибки та бактерії. Висушування мікробної клітини, з одного боку, знижує її біологічну активність, а з іншого підвищує її сприйнятливість до пестицидів. За рахунок підвищення імунітету захворюваність рослин знижується в 1,5-2 рази, що зменшує кратність обробок рослин фунгіцидами.
 
Активатор грунту. Активізує кореневі виділення рослин та діяльність грунтових мікроорганізмів, що проявляється у підсиленні виділення СО2 та фіксації азоту. Підтримує позитивний баланс гумусонакопичення.
Прилипач. ПЕО з високою молекулярною масою має високу плівкоутворюючу здатність. Завдяки цьому ВИМПЕЛ® забезпечує закріплення бакових препаратів на насінні, що підвищує ефективність біопрепаратів, протруйників та мікродобрив. При тривалому (до 2-х місяців) знаходженні в умовах нестачі вологи у грунті насіння зазнає негативного впливу провокаційної вологи, що виражається у пліснявінні. Створена оболонка захищає насіння від провокаційної вологи, зберігаючи його схожість. Додавання до води стимулятора росту ВИМПЕЛ® покращує технологічні якості робочої рідини.
 
При додаванні до води стимулятора росту ВИМПЕЛ® змінюються фізичні властивості робочої рідини: істотно зростає масовий медіанний діаметр крапель (на 26-29%); зменшується сукупна частка краплин, що схильні до знесення та скочування на   18,7- 21,9%.
Діючі речовини, що входять до складу стимулятора росту рослинВИМПЕЛ®, підсилюють дію одна одної і забезпечують препарату багатофункціональність, тому він має властивості: стимулятора росту, адаптогена, кріопротектора, термопротектора, антистресанта, прилипача, інгібітора хвороб та активатора ґрунту. Підвищує якість продукції, врожайність зростає на 10-30%.
Препарат не потребує додаткових витрат на обробку – використовується у бакових сумішах. Добре зарекомендував себе при спільному застосуванні з біопрепаратами, мікро-, макродобривами і пестицидами, збільшуючи ефективність їх дії.