Add ID: 24817
Category: Засоби захисту рослин (пестициди), добрива / Інші засоби захисту, добрива / Продам
For the region: Україна,

Price: 60-130 ₴

ОРАКУЛ® мультикомплекс – комплексне універсальне рідке мікродобриво для позакореневого підживлення польових, овочевих, плодових, ягідних, декоративних культур, квітів, лучних та газонних трав.
 
Інтенсивність поглинання рослиною елементів живлення з грунту залежить, насамперед, від температури, вологості, рівня рН, розвитку кореневої системи культури, діяльності мікроорганізмів і застосування основних добрив. Дефіцит мікроелементів (Сu, Zn, Mn, Fe, В тощо) виникає в основному на карбонатних, лужних грунтах. Піщані кислі грунти мають низький рівень забезпеченості рухомими формами бору, міді та молібдену. При низьких температурах рослини повільно засвоюють марганець і цинк, а при високих – недоступними стають бор, залізо і мідь. За таких умов в критичні фази розвитку рослин доцільно застосовувати листкове підживлення.
ОРАКУЛ® мультикомплекс забезпечує рослини основними поживними речовинами, необхідними для оптимального росту і розвитку. До складу мікродобрива входять макро- та мікроелементи в хелатних та інших легкодоступних формах, які сприймаються рослинами як частина власної структури. Хелатуючим агентом виступає етідронова кислота, яка регулює рух води в клітинах та зменшує утворення в клітинах рослин нерозчинних сполук. 
 
Вона утворює високостійкі хелати з металами, а при її розкладанні утворюються легко засвоювані рослинами сполуки. Етідронова кислота – органічна сполука, в складі якої знаходиться легкодоступний розчинний фосфор. Добриво знаходиться в рідкому стані і придатне до негайного застосування. При дотриманні умов зберігання не кристалізується, застосовується в широкому діапазоні температур, починаючи від +5оС.
Мікродобриво ОРАКУЛ® мультикомплекс застосовується разом із пестицидами, стимуляторами росту, розчинами мінеральних добрив з широким інтервалом рН. Містить пом'якшувач води. Тому використання будь-яких пестицидів у жорсткій воді (підвищений вміст солей Ca2+ та Mg2+) разом із ОРАКУЛ® мультикомплекс не знижує їх ефективності. Солі жорсткості надійно зв'язуються компонентом препарату, при цьому не виникає помутніння. Повністю ліквідується небезпека утворення сульфату кальцію (гіпс), який може призвести до виходу з ладу обприскувальної техніки.
 
ОРАКУЛ® мультикомплекс має потужний фізіологічний вплив на рослину, який:
  • компенсує нестачу поживних елементів в період несприятливих умов росту, коли потреби рослин перевищують поглинальну здатність кореневої системи;
  • стимулює засвоєння рослинами поживних речовин з грунту;
  • підвищує стійкість рослин до хвороб та стресових ситуацій на 30%;
  • сприяє підвищенню врожайності культур на 15-27% та покращує якість продукції.