Мікродобрива придатні для застосування на багатьох культурах для забезпечення живлення рослин мікроелементами. Комплексні хелатні добрива (табл. 29).
НВЦ "Реаком" пропонує рідке борне мікродобриво Реаком хелат бору в біологічно активній (хелатній) формі на основі органічних поліборатів. Мікродобриво особливо ефективне за позакореневого підживлення (табл. 30).
 
Таблиця 29. Норми внесення мікродобрив Міком (Реаком)
Сільськогосподарські культури
Вид мікродобрива
Норма витрат
Зернові (озима і яра пшениця, ячмінь, овес, жито)
Міком-С-зерно
5-6 л/тнасінняодночасно з протруйниками
Міком-Р-зерно
5-6 л/га у фазі трубкування (якщо разом з засобами захисту, то перед трубкуванням)
Зернобобові культури (горох, люпин та ін.)
Міком-С-боби
5-7 л/т насіння одночасно з протруйниками
Міком-Р-боби
5-6 л/га до цвітіння і до утворення бобів
Цукровий і кормовий буряк
Міком-С-буряк
12-17 л/т насіння одночасно з протруйниками
Міком-Р-буряк
5-6 л/га перед змиканням листків в міжряддях
Кукурудза
Міком-С-кукурудза
5-7 л/т насіння одночасно з протруйниками
Міком-Р-кукурудза
4-5 л/га у фазі 3-5 листків; 5-6 л/га у фазі викиду волоті
Картопля
Міком-СР-картопля
5-6 л/т бульб одночасно з протруйниками
5-6 л/га
Соняшник
Міком-С-зерно
6-8 л/т насіння одночасно с протруйниками
Міком-Р-зерно
5-6 л/га
Соя, люцерна
Міком-С-соя
5-6 л/т насіння одночасно з протруйниками
Міком-Р-соя
5-6 л/га
Садово-городні культури і квіти
Реаком-СО
50 мл на 1 л води для замочування 100-300 г насіння (не більше 6 годин)
5-8 л/га
Виноград
Реаком-Р-Виноград
10-12 л/га
Всі культури від хлорозу
Реаком-Н-хелат заліза
5-8 л/га
Для тепличних господарств і відкритого ґрунту
Огірки
Міком-О-огірки
Теплиці: 60-100 мл на 1000 л поливної води
Відкритий грунт: 5-8 л/га
Томати
Міком-Т-томати
Теплиці: 60-100 мл на 1000 л поливної води
Відкритий грунт: 5-8 л/га
Всі культури від хлорозу
Реаком-Н-хелат заліза
Теплиці: 60-100 мл на 1000 л поливної води
Відкритий грунт: 5-8 л/га
 
 
Таблиця 30. Особливості застосування Реаком хелат бору
Культура
Норма витрати
Робочий розчин
Терміни і мета обробки
Цукровий буряк
1-3 л/га
200-300 л/га
1. У фазі 4-6 листків. Для збільшення цукристості.
2. Перед змиканням листків в міжряддях. Для запобігання і боротьби з гниллю серцевини.
Ріпак (озимий і ярий)
1-2 л/га
200-300 л/га
1. У фазі 4-5 листків. Для кращого розвитку коренів.
2. Перед початком цвітіння. Для збільшення кількості квітів, покращення запилення, рівномірності достигання.
Соняшник
1-2 л/га
200-300 л/га
1. У фазі 3-5 пар листків. Для покращення запилення і збільшення росту насінини.
Виноград
1-2 л/га
500-800 л/га
1. Перед початком цвітіння. Для покращення цвітіння.
2. Перед початком достигання ягід. Для запобігання хворобам, спричинених дефіцитом бору, посилення відтоку вуглеводів із листків.
Овочеві культури
0,8-1 л/га
300-400 л/га
Починаючи з фази 3-4 справжніх листків з інтервалом не менше 14-20 днів. Для покращення цвітіння і запилення, посилення плодоутворення.
Плодові
дерева
1-2 л/га
500-800 л/га
1. Перед цвітінням. Для покращення цвітіння і запилення.
2. Через 10-14 днів після цвітіння. Для посилення плодоутворення.
3. Восени, перед опаданням листків.
Інші культури
0,8-1 л/га
200-400 л/га
При нестачі бору з інтервалом не менше 10-14 днів.
 
Склад продукту: бор -135-140 г/л; азот - 60-70 г/л; рН - 7,5-8,5. Гектарна норма: 1-2 л/га для позакореневого підживлення.