Блог користувача YURIY AGROKONSALTING

 

В експертному середовищі вже не один рік існує стійка думка, що вирощувати картоплю в промислових товарних масштабах економічно невигідно. 
Водночас, якщо займатися додатково її переробкою, а також зберіганням в спеціально обладнаних сховищах, то можна отримати доволі високий рівень прибутковості.

GrowHow.in.ua [Як вирощувати] : агрономічний бізнес-журнал. – Режим доступу:  https://growhow.in.ua/rynok-kartopli-shukajte-marzhu-v-pererobtsi/

З огляду на цьогорічні проблеми із урожаєм озимих культур, особливо ранніх зернових, що виникли в результаті аномальних погодно-кліматичних умов, які склалися в різних регіонах країни внаслідок тривалої посухи в квітні-травні, а також нерівномірного та невчасного випадання опадів аграрії знову опинилися перед непростим вибором. сіяти озимі культури на рівні як і в попередні роки або ж на меншій площі чи взагалі відмовитися від них.

Серед шляхів адаптації сільського господарства до глобальних змін клімату та підвищення середньорічної температури повітря нині стратегічне значення займає перехід до широкого застосування сучасних технологій поливу.

GrowHow.in.ua [Як вирощувати] : агрономічний бізнес-журнал. – Режим доступу: https://growhow.in.ua/agrobiznes-na-polyvi-investytsiyi-okuplyatsya-vysokym-vrozhayem/

 

Нині агробізнес значну увагу приділяє нішевим культурам в якості однієї із доступних альтернатив прибуткової диверсифікації та пошуку нових ринків збуту. Нут — це саме та культура, яка гарантує одночасно високу прибутковість від вирощування та збут на ринку за високою ціною.

 

 

Передсезоння: попит на сою сприяє збільшенню площ, попри минулорічне зниження врожайності

Соя залишається в мейнстримі українського агробізнесу завдяки стабільному попиту внутрішнього та світового аграрного ринку. Однак глобальні кліматичні зміни нині змушують аграріїв вести пошук стратегічних рішень із адаптації до цих умов технології її вирощування для зменшення ризиків і економічних втрат.

Традиційно з початком осені розпочинається сезон цукроваріння. У поточному маркетинговому періоді 2017/2018 за прогнозами експертів НАЦУ «Укрцукор» працюватиме 46 цукрових заводів, а виробництво цукру становитиме близько 2,0-2,05 млн т, що майже на рівні минулорічного показника – 2,008 млн т.

GrowHow.in.ua [Як вирощувати] : агрономічний бізнес-журнал. – Режим доступу: http://www.growhow.in.ua/sezon-tsukrovarinnya-vidkryto/