Блог користувача Газета "Агробізнес Сьогодні"

Гризуни та сонячні опіки – головні загрози для фруктових дерев взимку, навіть якщо ви добре підготували дерево до зими, різкі перепади температур або обгризання кори зайцями та мишами можуть пошкодити, а то й взагалі знищити будь-яке дерево. Як уникнути цих проблем ми розкажемо вам у цьому відео.

https://www.youtube.com/watch?v=BF02BTpT1hA&t=123s

 

Кукурудза належить до найпоширеніших культур у світовому землеробстві. Серед вирощуваних рослин вона посідає перше місце за валовим збором зерна і друге — за посівними площами, поступаючись лише пшениці. Сьогодні кукурудза — одна з головних зернових культур в Україні і в усьому світі. Вона дозволяє стабільно отримувати добрі прибутки, тому площі під нею постійно зростають.<!--break-->
 

Зростання світового попиту на вироби з натурального хутра й дієтичне м’ясо, можливості інтенсифікації виробництва та збуту продукції на внутрішньому й зовнішньому ринках зумовлює перспективність розвитку нутріївництва на інноваційно-інвестиційній основі, що передбачає перехід від традиційної організації до адаптивної інтенсифікації галузі із застосуванням сучасних технологій управління бізнес-процесами та проектного підходу до управління, що може забезпечити ефективний розвиток нутріївницьких підприємств.

Головною метою і суттю мінімального обробітку ґрунту є зниження перш за все витрат енергії, коштів та часу завдяки зменшенню кількості і глибини обробітків ґрунту, а також поєднання кількох операцій в одному технологічному процесі.

 

Тетяна КОВАЛЬЧУКспеціально для "АС"

Останніми роками через недотримання сівозмін в умовах виробництва озимі колосові культури все частіше стали розміщувати після непарових та нетрадиційних попередників, які, за розрахунками, є економічно більш вигідними за чисті та зайняті пари.

«Чому ж не спрацював якісний протруювач від надійного виробника?» Щоб відповісти на це питання, ми спробували проаналізувати технологію передпосівної обробки насіння і виявити ті ланки, що можуть вплинути на ефективність дії протруйника.

Враховуючи мінливість аграрного ринку, господарники знаходяться в постійному пошуку привабливих напрямів діяльності. Одним із таких напрямів є вирощування квасолі. Передумовою цього є зростаючий попит вітчизняної консервної промисловості та світового ринку.
 
 
 
Спекотна погода нагадує аграріям про наближення жнив. Проте відсутність економічної стабільності змушує ретельно підходити до розподілу вирощеного врожаю. Доходами від реалізації збіжжя необхідно відшкодувати понесені витрати на вирощування та забезпечити основу подальшого господарювання. Тож всі надії на встановлення справедливих цін на зерно врожаю 2015 року.

alt

altСеред усіх зернобобових культур відомих людству найбільше цінується соя. За свідченням біологів, соя перебуває на вершині піраміди рослинного білка та олії у світі. Маючи «ідеальний» баланс вуглеводів (25-30%) та білка (30-55%), який має відмінний амінокислотний склад, соя стає чудовим замінником продуктів тваринного походження у харчуванні людини. Також у золі насіння сої міститься багато калію, фосфору та вітамінів (А, В1, С, В2, Є, К, D1, D3, Р). А головне, соя є природним концентратом енергії та високоякісного протеїну, без чого інтенсивне тваринництво просто неможливе.