Застосування добрив Гумісол при вирощуванні троянд

Збалансований склад гумінових препаратів ТОВ «Агрофірма «Гермес», виготовлених із вермікомпосту (біогумусу), забезпечує високу ефективність їх дії.

Подібно до класичних органічних добрив в них присутні необхідні елементи живлення у доступних для рослин формах, але на відміну від гною вони не містять насіння бур’янів. При цьому норми внесення гумінових препаратів значно менші.Численні досліди показали раціональність використання органічних добрив у баковій суміші разом із засобами захисту рослин. Таке суміщення поліпшує засвоєння ЗЗР, пом’якшуючи пестицидний стрес рослин. Садівники, які працюють з добривами Гумісол, відзначають їхній закономірний вплив на збільшення кількості гілок троянд та їхньої довжини для зрізання, а також на підвищення квітконосного потенціалу.

Щоб виростити якісну товарну троянду або прикрасити свій сад чудовими трояндовими кущами, в першу чергу необхідно знати особливості живлення культури. Гостру потребу в азоті рослина відчуває у період активного росту, потреба у фосфорі проявляється у процесі укорінення і цвітіння,а  калій особливо необхідний під час формування бутонів та перед настання заморозків. Проте ефект позакореневих підживлень неможна недооцінювати. Головна їхня перевага – висока швидкість поглинання рослинами елементів живлення, що сприяє швидкому усуненню симптомів дефіциту макро- та мікроелементів.

Позакореневі підживлення традиційно проводять у період інтенсивного росту, під час бутонізації, а також застосовують у якості пом’якшуючого фактору при хімічній обробці. Обприскування троянд препаратами Гумісол та Гумісол-супер Роза «по зеленому листку» сприятливо впливає на ріст та розвиток троянд, поліпшує декоративність, заповнює потребу у живленні. Оптимальний час для проведення підживлень – ввечері або рано вранці. 

Позакореневі обробки препаратами Гумісол або Гумісол-супер Роза проводять із розрахунку 40 мл на 1 л води та 7 мл на 1 л води відповідно, норми розведення водою -  1:25 и 1:150,  частота обробок -  2-3 рази на місяць. В залежності від стану рослин частота обробок може змінюватися. Наприклад, при затримці розвитку або проявах симптомів захворювань підживлення слід проводити кожного тижня.  Для швидкого укорінення та профілактики захворювань при посадці живців троянди коріння замочують на 8 годин із використанням Гумісолу при нормі розведення 1:5, тобто 200 мл добрива на 1 л води.

Гумінові добрива Гумісол значно поліпшують глибину насиченості кольору пелюсток і бутонів. Не варто також забувати, що добрива Гумісол, які не є власно фунгіцидами, все ж проявляють певні фунгіцидні властивості, що зменшує ризик захворювань. Тим не менш, рекомендується проводити комплексну профілактичну обробку проти хвороб та шкідників, бо недотримання рекомендацій часто призводить до зниження декоративності, а у запущених випадках і до загибелі рослин. 

http://www.humi-plus.com/ua/statt/zastosuvannya_dobriv_gumsol_pri_viroshhuvann_troyand/