На Хмельниччині реалізовуватимуть проект зі створення агромістечок

У Хмельницькій області реалізовуватиметься пілотний проект зі створення агромістечок на базі двох-трьох населених пунктів краю. Про це сьогодні повідомив заступник голови Хмельницької ОДА з питань АПК Володимир Галищук на прямій телефонній лінії.

Він зазначив, що обов'язковою умовою функціонування цього проекту має стати фінансування з трьох джерел: держбюджету, обласного і районного бюджетів.

"Вважаю, що виділення з місцевих бюджетів 100-200 тис. для розвитку агромістечок - це дрібниці. Тим паче, що основним завданням реалізації пілотного проекту буде будівництво стадіону, лазні, ремонт доріг, зовнішнього освітлення вулиць, налагодження роботи медичного пункту", - сказав він.

За його підрахунками, у перспективі половина населених пунктів Хмельницької області (всього нараховується 1433 населених пунктів) мають шанси змінити статус на агромістечка.

"Це дасть можливість цим селам, після проведення адміністративної реформи, зберегти за собою всю інфраструктуру: починаючи від сільської ради, закінчуючи сільською школою та акушерським пунктом". – заявив Володимир Галищук.

Він додав, що у першій декаді травня хмельницька делегація відвідає Мінськ для обміну досвідом зі створення агромістечок.

джерело: Урядовий портал

Tags: