Компанія "Makhteshim Agan" пропонуе для захисту рослин від шкідників ряд препаратів:
Когінор 200SL PK
Системний інсектицид контактнокишкової дії проти гризучих та сисних шкідників.
Формуляція: розчинний концентрат
Діюча речовина: імідаклоприд, 200 г/л
Пакування: 1 л
Клас небезпечності: ІІІ

ПРИЗНАЧЕННЯ ТА МЕХАНІЗМ ДІЇ ПРЕПАРАТУ :
Когінор® 200 SL PK, має широкий спектр дії та ефективний проти рівнокрилих (Homoptera), твердокрилих (Coleoptera), лускокрилих (Lepidoptera) та інших шкідників. Препарат блокує передачу нервового імпульсу на рівні ацетилхолинового рецептору постинаптичної мембрани. Для досягнення максимального захисного ефекту необхідно прагнути до рівномірного обприскування всієї поверхні культури. Оптимальна температура для обприскування від +12° до +25° С. Обприскування слід проводити за 3–4 години до дощу. Період захисної дії від 15 до 30 днів в залежності від виду шкідників та погодних умов.

Ламдеес мк.с.
Піретроїдний інсекто-акарицид для захисту культур від комплексу гризучих та сисних шкідників, в тому числі кліщів.
Формуляція: мікрокапсульована водна суспензія
Діюча речовина: лямбда-цигалотрин, 50 г/л
Пакування: 5 л
Клас небезпечності: ІІ

ПРИЗНАЧЕННЯ ТА МЕХАНІЗМ ДІЇ ПРЕПАРАТУ:
Ламдекс®, мк. с. — піретроїдний інсекто-акарицид для захисту зернових, технічних, плодових культур від комплексу гризучих та сисних шкідників, в тому числі кліщів. Препарат контролює шкідливих комах за рахунок контактної та шлункової активності. Дія препарату відбувається через надмірне нервове збудження і параліч комах. Препарат має швидку та довготривалу дію зарахунок мікрокапсульованої формуляції. Препарату притаманна репелентна властивість по відношенню до бджіл.

ЗАСТОСУВАННЯ:
Рекомендована норма витрати робочої рідини для застосування на яблуні і на виноградниках складає 600–1000 л/га, для польових культур — 200–400 л/га.

РЕКОМЕНДАЦІЇ:
Ламдекс®, мк. с. володіє швидкою інсектицидною дією. Загибель шкідників відбувається протягом 0,5–3 годин після застосування в залежності від погодних умов, видового складу та стану популяції шкідників. Форма препарату у вигляді мікрокапсульованої суспензії забезпечує поступове визволення діючої речовини з полімерних капсул, чим забезпечується захисна дія до 12–14 днів. Для отримання найкращих результатів обробку препаратом Ламдекс®, мк. с. слід починати при чисельності шкідників, що досягла економічного порогу шкодочинності. Для одержання максимальної ефективності необхідно забезпечити достатнє і рівномірне покриття препаратом наземної частини культури, не допускати стікання препарату з обробленої поверхні. Препарат не змивається дощем після висихання розчину на оброблених рослинах. Максимальна ефективність досягається, якщо обробку проводити у вечірні або ранкові години за температури від +15° С до +22° С. Строки виходу людей на оброблену площу: 4 дні для проведення механізованих робіт та 10 днів для проведення ручних робіт.

Пірінекс Супер 420,к.е.
Комбінований інсектицид широкого спектру дії

Формуляція: концентрат емульсії.
Діюча речовина: хлорпірифос, 400 г/л + біфентрин, 20 г/л
Пакування: 5 л
Клас небезпечності: ІІ

ПРИЗНАЧЕННЯ ТА МЕХАНІЗМ ДІЇ:
Пірінекс® Супер 420, к. е. — препарат для боротьби з багатьма видами гризучих та сисних комах. Хлорпірифос — фосфорорганічна сполука, що володіє контактною дією і є інгібітором синтезу холінестерази у шкідників. Біфентрин — піретроїдний інсектоакарицид і контролює шкідливих комах за рахунок контактної, фумігантної та шлункової активності. Дія проявляється через параліч нервової системи комах. Препарат діє одразу після обробки.

РЕКОМЕНДАЦІЇ:
Обробку Пірінекс® Супер 420, к. е. слід починати при чисельності шкідників, що досягла економічного порогу шкодочинності. Щоб досягти максимальної ефективності, необхідно забезпечити достатнє і рівномірне обприскування надземної частини культури, що обробляється. Максимальна ефективність досягається, якщо обробку проводити у вечірні або ранкові години за температури 12–27 °С. Кратність обробок залежить від кількості поколінь шкідників за сезон, а також від інтенсивності їх розвитку. Рекомендовано прово-
дити 1–2 обробки за сезон. Інтервал між обробками може складати 14 та більше днів.

ЗАСТОСУВАННЯ:
НОРМА ВИТРАТИ РОБОЧОЇ РІДИНИ: для польових культур: 200–300 л/га, яблуні — 800–1000 л/га

Рімон 10,к.е.
Унікальний за своєю дією препарат для боротьби з шкідниками саду і картоплі

Формуляція: концентрат емульсії
Діюча речовина: новалурон, 100 г/л
Пакування: 1 л
Клас небезпечності: ІІІ

ПРИЗНАЧЕННЯ ПРЕПАРАТУ ТА МЕХАНІЗМ ДІЇ:
Рімон® 10, к .е. — інсектицид на основі бензолфенілсечовини, що діє за рахунок порушення біхімічних процесів утворення хітину — складової кутикули комах. Препарат призводить до неможливості переходу личинок з однієї стадії в другу і припиняє, таким чином, цикл розвитку комах. Це призводить до їх загибелі. Препарату властива сповільнена дія і результат помітно через деякий час після проведення обприскування. Рімон® 10, к .е. не діє на дорослих комах та яйця, проте личинки з оброблених яєць гинуть. Рімон® 10, к .е. діє головним чином, через шлунок комах і, в деякій мірі, контактно. Рімон® 10, к .е. знижує плодовитість самиць. Не проникає в тканини рослин. Препарат має подовжену дію, яка не залежить від високих температур. Рімон® 10, к .е. має інсектицидну активність проти личинок комах родин лускокрилих — Lepidoptera, твердокрилих — Coleoptera, рівнокрилих — Homoptera та двокрилих — Diptera.

РЕКОМЕНДАЦІЇ:
Завчасно проведене обприскування — ключовий момент для досягнення найкращого ефекту препарату. Насамперед, це важливо у боротьбі з такими видами, личинки яких одразу після відродження з яєць занурюються всередину плода і є недосяжними для препаратів. Строк обробки яблуневих садів проти плодожерки визначають за показниками феромонних пасток (1 пастка на 1 га — в колективних садах; 1 пастка на 5 га — в промислових садах). Обприскування проводять через 3–5 днів після відлову 1 пасткою понад 5 метеликів за 7 днів при температурі повітря на заході сонця вище + 15,5° С. Вдруге сад обробляють через 2–3 тижні або за результатами відлову пастками. Завдяки механізму дії резистентність шкідників до Рімон® 10, к. е. відсутня. Цей фактор, а також властивість препарату не впливати на корисних ентомофагів під час обробки робить Рімон® 10, к. е.незамінним в інтегрованій системі захисту культури. Завдяки сучасним на повнювачам — подовжена зпахистна дія. Після висихання не змивається дощем.

ЗАСТОСУВАННЯ:
НОРМА ВИТРАТИ РОБОЧОЇ РІДИНИ: в плодових насадженнях — 1000–1200 л/га, для обробки картоплі — 200–400 л/га