АКУЛА (Прохлораз, 300 г/л + тебуконазол, 140 г/л + ципроконазол, 50 г/л)

Add ID: 26923
Category: Засоби захисту рослин (пестициди), добрива / Фунгіциди / Продам
For the region: Україна,

Price: 0 ₴

АКУЛА (Прохлораз, 300 г/л + тебуконазол, 140 г/л + ципроконазол, 50 г/л)

Інноваційний фунгіцид профілактичної, лікувальної та викорінюючої дії  проти найширшого спектру хвороб зернових колосових культур.

Культура Норма витрати Препарату, л/га Спектрдії Спосіб, час обробки
Зернові колосові культури 0,6-1,0   Борошниста роса,септоріоз листя та колосу, церкоспорельозна коренева гниль, снігова пліснява, іржа (стеблова, бура, жовта, карликова), фузаріоз колосу, темно-бура плямистість, альтернаріоз, піренефороз, гельмінтоспоріоз Обприскування культур в період вегетації

Діюча речовина. Прохлораз, 300 г/л + тебуконазол, 140 г/л + ципроконазол, 50 г/л.

Препаративна форма. Концентрат, що емульгується.

Хімічна група. Похідні імідазолів + похідні триазолів.

Сумісність. Сумісний з гербіцидами, інсектицидами та  мікродобривами, окрім лужних. Однак перед приготуванням бакових сумішей пестицидів необхідно перевіряти препарати на сумісність та дотримуватись рекомендацій із послідовності приготування бакових сумішей.

Механізм дії. Прохлораз проникає в усі частини рослин і зберігає активність впродовж 4 тижнів. Тебуконазол швидко поглинається рослинами через вегетативні органи та переміщуючись переважно акропетально, рівномірно розподіляється у центральній частині стебла. Дія тебуконазолу проявляється в пригніченні синтезу ергостеролу в мембранах клітин грибів-патогенів, що призводить до їх відмирання. Ципроконазол інгібує біосинтез стеринів, у тому числі ергостеролу, у клітинах грибів. На відміну від інших інгібіторів біосинтезу стеринів ципроконазол проявляє більш широкий ареал дії, обумовлений фізико-хімічними властивостями, поглинанням і переміщенням в рослинах.

Максимальна кількість обробок — 2.

Період очікування від останьої обробки до збору врожаю – 30 діб.

Норма витрати робочого розчину — 200-300 л/га.

Препарат  застосовується впродовж вегетації на усіх зернових колосових культурах. Оптимальний термін застосування в перiод вегетацiї  профілактично до появи перших ознак хвороби, а також залежно вiд фiто-санiтарних прогнозiв. Інтервал між обробками має складати 21 день. Обробку доцільно проводити при температурі повітря не вище +25 °С та оптимальній вологості. Важливими факторами ефективної дії препарату є якісне покриття всієї поверхні листя та колосу без стікання робочого розчину з обробленої поверхні та оптимальне поєднання гідротермічних умов навколишнього середовища.

Токсичність. Класифікація ВООЗ: 2 клас (високостійкий у воді та грунті).

Строки виходу працівників  на оброблені площі для проведення механізованих робіт - 3 доби, для ручних робіт – 7 діб після обробки.

Упаковка. 5 л.