Підготовка насіння. Сорти.
Висівати треба високоякісне насіння зі схожістю не нижче 85%. Якщо урожай призначається на харчову олію, необхідно контролювати посівний матеріал на вміст ерукової кислоти і глюкозинолатів. Насіння протруюють одним із препаратів: вітавакс 200, офтанол Т, чинук.
Поява нових урожайних сортів в комбінації з високими цінами на насіння на світовому ринку роблять економічно вигідним виробництво ріпаку. Проста технологія вирощування і низькі виробничі витрати є суттєвими запоруками успіху. До того ж, ріпак є відмінним попередником для зернових культур.
 
Способи сівби.
Ріпак сіють рядковим або вузькорядним способом. Якщо є можливість якісно загорнути насіння в ґрунт, можна сіяти розкидним способом, що забезпечує найкращу рівномірність розміщення насіння на площі. Для сівби використовують ріпакові сівалки СПЧ-6, ДТ-6 (Accord) фірми Квернеланд, зерно-трав'яні сівалки (СЗТ-3,6), зернові (СЗЛ-3,6; СЗА-3,6), сівалки типу "Містраль".
 
Глибина сівби.
Залежить від типу і вологості ґрунту і становить 1,5-2,0 см. Не рекомендується сіяти глибше 3 см навіть на легких ґрунтах, чи при нестачі вологи у верхньому шарі ґрунту.
 
Норма висіву.
Норма висіву насіння 4-6 кг/га забезпечує на 1 м2 120-140 сходів рослин ріпаку. При ранніх строках сівби рекомендується мати 100 рослин/м2, при пізніх -150 рослин/м2. В оптимальних умовах норму висіву можна зменшити до 80-120 насінин/м2.
За даними НПЦ Лембке оптимальна густота рослин ярого ріпаку становить 80-120 рослин на 1 м2. Для сортів густота більша (100-120 рослин/м2) - норма висіву 3,5-4,5 кг/га; для гібридів менша (80-100 рослин/м2) - норма висіву 3,0-4,0 кг/га.
 
Строки сівби.
Строки сівби ярого ріпаку ранні. Вони припадають на час сівби ярого ячменю. Запізнення з сівбою на 5-10 днів, порівняно з оптимальним строком, призводить до зниження врожаю насіння на 25-50%.