2. Технологія вирощування кабачків

Попередники
Розміщують кабачок після озимих зернових, коренеплодів, однорічних трав. Недопустиме розміщення після гарбузових.
 
Обробіток грунту
Обробіток грунту залежить від попередника і аналогічний до інших баштанних культур.
 
Удобрення
На темно-сірих опідзолених грунтах рекомендується вносити 30-40 т/га гною і мінеральні добрива в такій нормі N60-90 P90-120 K60-120.
 
Сівба
Сіють кабачки широкорядним способом з відстанню між рядками 140 см і між рослинами в рядку 60-70 см сівалкою СПЧ-6 або СУПН-8. В гніздо висівають декілька насінин. Норма висіву 3-4 кг/га. Глибина загортання насіння 4-6 см.
Строк сівби - кінець квітня - початок травня, коли грунт прогрівається до температури 8-10°С.
 
Збирання
Збирають впродовж вегетації 5-6 разів через кожні 7-10 днів. Вчасне вибирання недостиглих плодів, але нормального розміру, сприяє кращому розвитку плодів з пізнішої зав'язі, завдяки чому значно підвищується врожайність.