Захист зернових колосових та кукурудзи у польовій сівозміні із застосуванням гербіциду Агент® – основа майбутнього врожаю

Використання продуктивності сучасних сівозмін з оптимальним застосуванням нових гербіцидів у посівах зернових колосових культур та кукурудзи дозволяє контролювати комплекс важкознищуваних бур’янів у важливих попередниках. Особливість нових систем землеробства свідчить про доцільність захисту цих культурних рослин як на початку вегетації, так і в період інтенсивного росту.

Контроль комплексу бур’янів в посівах кукурудзи та інших сільськогосподарських культурах є основою отримання високих та сталих врожаїв в господарствах усіх форм власності. Низький рівень агротехнічних і організаційно-господарських заходів призвели до розвитку і поширенню широкого спектру бур’янового угруповання. Як правило вони інтенсивно засмічують кукурудзу, пшеницю, ячмінь та інші зернові культури, що в свою чергу сприяє зниженню продуктивності як культури так і сівозміни в цілому.

На особливу увагу заслуговує нова розроблена система контролю бур’янового компоненту, зокрема ярих пізних видів, а також багаторічних, які погіршують фітосанітарний стан і значно знижують продуктивність рослин. Тому своєчасне (головним чином на початку проростання і появи сходів бур’янів) застосування гербіциду Агент, СЕ (д.р. 2,4-Д 2-этилгексиловий ефір, 452 г/л, у кислотному еквіваленті- 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л) є гарантом очищення культури та сівозміни в цілому від широкого спектру небажаної рослинності.

Наявність двох діючих речовин з абсолютно різними механізмами дії виключає прояв резистентності а також знищує бур’яни які є слабочутливими  до 2,4-Д та сульфонілсечовин. Застосування гербіциду Агент як самостійно так і в бакових сумішах є незамінним технологічним прийомом отримання високої ефективності захисту найбільш важливих культур від бур’янів, підвищення генетичної продуктивності сучасних сортів та гібридів кукурудзи.

 З урахуванням цього UKRAVIT розробила новітній високоякісний гербіцид, що дозволяє оптимально на 98-99% контролювати бур’яни і отримувати прибавку врожаю зернових колосових на рівні 14,2-16,7 ц/га і кукурудзи понад 22-25 ц/га у порівнянні з іншими технологіями захисту культурних рослин.

Даний гербіцид дозволяє у фазі від початку фази кущіння до утворення 1-2 міжвузлів у зернових та з фази 3-х до фази 7 (включно) листків кукурудзи  провести захисні заходи від бур’янів і не сприяє прояву фітотоксичності.

Препарат добре змішується з іншими засобами захисту рослин і дозволяє зменшити негативну дію агрохімікатів у сівозміні. Науково доведено, що гербіцид не накопичується в урожаї і не сприяє погіршенню показників родючості ґрунту.

У сучасних інтенсивних технологіях вирощування провідних культур цей гербіцид сприяє ресурсозбереженню при вирощуванні в господарствах усіх форм власності.

Застосування Агенту не обмежується структурою сівозміни, коливанням погоди і ґрунтово-кліматичними факторами Степу, Лісостепу і Полісся України.

 

Регламент застосування:

Переваги препарату:

•  Притаманна висока швидкість дії на бур’яни; 

•  здатен контролювати понад 150 видів бур’янів;

• сумісний з іншими агрохімікатами на посівах зернових культур та кукурудзи;

• використовується у більш широкому інтервалі температур в порівнянні з іншими формами препаратів 2,4-Д;

• досить широке «технологічне вікно» застосування;

• відсутність післядії препарату на наступні культури в сівозміні;

• забезпечує надійне збереження та збільшення прибавки врожаю;

• не токсичний для тварин та людей, безпечний для довкілля.
 

Ефективність контролю деяких видів бур'янів через 60 днів після обприскування у посівах кукурудзи та зернових колосових культур (Білоцерківський р-н, Київська обл., та Білогірський р-н, Хмельницька обл.) у 2012-13 роках.

 

Ефективність застосування Агент (0,6 л/га) 

Полтавська обл., Давидівський р-н.

Детальніша інформація: http://ukravit.com.ua/catalog/ukravit/gerb-tcidi/agent-novinka/