Малина сорту Фенікс. Опис сорту

Середньораннім терміном дозрівання характеризується сорт малини Фенікс. Цей сорт американської селекції, непогано себе зарекомендував при вирощуванні в середньогірській зоні. Сорт адаптований для вирощування в кліматичних зонах з суворими зимами, добре переносить відлиги. Саджанці малини Фенікс проявляють зимостійкість і імунітет до багатьох поширених вірусних хвороб плодових культур, але чутлива до дідімели і антракнозу. Характеризується високою посухостійкістю.

Саджанці малини Фенікс утворюють пряморослі кущ до півтора метрів заввишки. Відрізняється підвищеною здатністю до пагоноутворення, даючи пагонів по 25 - 30 на кожній рослині. Пагони мають зеленувате забарвлення з відтінком фіолетового. Плодоносні пагони забарвлюються в коричневий колір. Дуже нечисленні шипи пурпурового забарвлення довгі і тонкі.

Період масового цвітіння малини Фенікс припадає на закінчення першого літнього місяця. Після середини липня починають достигати ягоди. Цей сорт є одним з лідерів по продуктивності, даючи урожай до 9 кг з куща. Плоди цієї малини округлої форми, червоні, досить великі. При середній масі близько 2 г окремі екземпляри досягають 10 гр. Смак ягід кислувато-солодкий, дуже гармонійний. Цукрів в плодах сорту Фенікс міститься 3 - 5%, 1,56% кислот і 35,19 мг - вміст вітаміну C. Ягоди мають відмінну якість і підходять для універсального використання.