При виборі місця, де буде посаджена суниця,  слід керуватися наступними критеріями:

·         Достатній дренаж на ділянці ( грунт, відповідний по механічному складу, рівень грунтових вод не має бути високим, територія не повинна підтоплюватися ).

·         Ділянка, добре захищена від вітру взимку( за відсутності снігового покриву, взимку на незахищених ділянках при дуже низьких температурах підвищується ризик вимерзання насаджень полуниці ).

·         Cхил на ділянці( навесні грунт прогріється раніше, якщо поле буде з південним або південно - західним схилом ).

·         Холодне повітря не повинне застоюватися на полі.

Для посадки суниці полуниця  садова ) підійдуть території зі схилами малої крутизни( до 2 - 3 градусів ).  При посадці на рівних ділянках, необхідно переконатись, що не буде утворення блюдець, де скупчуватиметься вода. Непридатні для посадки розсади суниці поля, де навесні спостерігаються затоплення, з крутими схилами ( існує ризик пересихання грунту влітку ) і ділянки, де є застій холодного повітря( зростає ризик ушкодження рослин весняними заморозками ).

Також важливий захист суниці від сильного вітру. У захищених насадженнях навесні сніг тане повільніше і рівномірніше, тому в грунті накопичується більше корисної вологи, рослини не страждають від суховіїв і квітки краще запилюються бджолами.

Грунтові води мають бути не ближчі 60 - 80 см від поверхні поля. Найкращим показником кислотності грунту pH є 5,8 - 6,2. Не підходять для  посадки розсади суниці ( фриго, свіжа розсада, горщик і контейнерна ) вапняки, солончаки, заболочені, кислі і сильно зволожені території.

Tags: