Враховуючи мінливість аграрного ринку, господарники знаходяться в постійному пошуку привабливих напрямів діяльності. Одним із таких напрямів є вирощування квасолі. Передумовою цього є зростаючий попит вітчизняної консервної промисловості та світового ринку.
 
 
Ціни
Ціни внутрішнього ринку на квасолю змінюються впродовж сезону. Найнижча цінова ситуація під час збирання щорічного врожаю та післязбиральний період у серпні-вересні. Потім спостерігається поступове зростання цін впродовж періоду до збирання врожаю нового року. На початку сезону 2014 року квасолю продавали від 10-14 грн/кг. Проте до березня 2015 року продукція подорожчала до 25-35 грн. При цьому має значення вид квасолі, обсяг товарної пропозиції, місце продажу тощо.
 
Оскільки основними виробниками квасолі є господарства населення, то квасолю вітчизняного виробництва реалізують здебільшого на селянських ринках. Ціни на неї коливаються від 30 до 50 грн/кг. У роздрібній мережі трапляється квасоля імпортного виробництва, яка відповідає визначеним стандартам та має необхідні сертифікати. Тож ціна на неї становить від 60 грн/кг і вище.
 
Зростання цін на квасолю викликане загальним зростанням рівня інфляції. Якщо індекс споживчих цін у листопаді минулого року становила 1,9%, то в грудні — 3%, січні — 3,1%, лютому — 5,3%, а у березні досяг 10,8 %. За прогнозами Нацбанку, до кінця 2015 року очікується зниження рівня інфляції до 30 %. Така ситуація меншою мірою впливатиме на формування цін на квасолю. Її вартість суттєво не зростатиме. Загалом цінова ситуація внутрішнього ринку на квасолю стимулюватиме її виробництво.