Бесіда із провідними спеціалістами про органіку

 

Усе більше господарств замислюються про перехід на органічне виробництво, наслідуючи приклад своїх колег. Український ринок органічної продукції також зростає, набуваючи нових ринків збуту та покупців, які зацікавлені у такому виді продукції. Органічні продукти харчування не просто якісніші, безпечніші та корисніші для людини. Вони коштують більше, що з одного боку свідчить про відкритість ринку та великі перспективи для зростання. З іншого боку,  для аграріїв вирощувати їх цікаво і вигідно. Щоб отримати сільськогосподарську продукцію органічної якості, крім усього іншого, треба використовувати органічні добрива, які мають відповідний міжнародний сертифікат. Цим вимогам наразі відповідають 25 торговельних найменувань добрив ТОВ «Агрофірма «Гермес». Серед них і такі цікаві як широкому загалу аграріїв, так і органічним виробникам, Гумісол-супер 01 Зернові, Гумісол-супер 02 Бобові, Гумісол-супер 03 Кукурудза, Гумісол-супер 04 Олійні тощо, усього для 12 видів культур.

Вже 10 років компанія сертифікує свою продукцію в системі європейського органічного законодавства, а останніми роками плідно працює із лідером цього напряму ТОВ «Органік Стандарт», яке співпрацює зі швейцарською компанією IMO (Institute for Marketecology).

 Ось що розповідає про препарати ТОВ АФ Гермес провідний інспектор «Органік Стандарт» Іван Гавран :«На ринку України наразі представлено чимало подібних засобів, однак, значна їх частина не може бути сертифікована для застосування в органічному с/г хоча б по одній з причин: невідповідності походження і якості сировини, застосування недозволених технік або речовин в технологічному процесі, використання заборонених органічним стандартом інертних компонентів в кінцевому продукті тощо.  Максимальна «природність» сировини і процесів є особливою важливою відмінністю засобів АФ Гермес». Впродовж багатьох років компанія є також членом ФОРУ (Федерації органічного руху України), національного об’єднання органічного сектору, що пропагує органічні продукти та спосіб життя.

Голова Правління ФОРУ, кандидат економічних наук, Євген Милованов відзначає: «Агрофірма «Гермес» майже десятиліття є лідером в Україні на ринку засобів для сертифікованого органічного агровиробництва. Їх продукція користується заслуженим авторитетом не лише серед органічних виробників-практиків від Криму до Волині, але й отримувала численні позитивні відгуки міжнародної спільноти під час демонстрацій на міжнародних виставках Біофах (Німеччина), де АФ «Гермес» колись була першим представником України.

Багато виробників у так званому традиційному і органічному землеробстві вже оцінили користь від використання добрив ТОВ «Агрофірма «Гермес».
Ось, що каже директор сертифікованого виробника органічної продукції ТОВ «Чистий продукт-С» Сергій Паращенко про співпрацю із компанією»:

Значна частина вирощуваної на підприємстві продукції надходить у продаж без переробки. Це часник, буряк, морква, полуниця, кавун тощо. Для них особливо важливими є екологічна безпека та чистота. Можу сказати, що добрива ТОВ «Агрофірма «Гермес» нам у цьому сприяють. Не в останню чергу вони поліпшують і смакові якості.

У органічному виробництві добрива «Гумісол» є гарним рішенням, альтернативою мінеральним добривам, щоб підтримувати на належному рівні врожайність і якість.

Бажаєте отримувати сільськогосподарську продукцію органічної якості або підвищити якість і врожай культур у конвенційному виробництві? – В будь-якому випадку гумінові добрива ТОВ «Агрофірма «Гермес» стануть вам у пригоді.

http://www.humi-plus.com/ua/statt/organchne_znachit_krashhe_abo_organk_prodatsya_dorozhche/