Гаманець та бункер свідчать на користь добрив Гумісол

Про гумінові препарати, мабуть, знають усі, хто має стосунок до сільського господарства. Вони вже стали невід’ємною складовою агротехнологій – і на ринку вистачає продуктів різного походження та призначення. Але ТОВ «Агрофірма «Гермес» була і є провідним виробником органічних добрив в Україні. Чому агровиробники роблять свій професійний вибір на користь широкої лінійки цих унікальних добрив – в розмові з агрономом ФГ «Агросвіт» (Черкаська обл. Кам’янський р-н. с. Грушівка) Русланом Ткаченко.

Я в цьому господарстві працюю лише перший рік. У нас невелика кількість землі в обробітку – півтори тисячі гектарів. Тож агроном має змогу завжди відслідкувати хід польових робіт, ретельно оглянути всі посіви, на власні очі проаналізувати їхній стан. Ми вирощуємо традиційний для нашого регіону набір культур: пшеницю озиму та ячмінь, кукурудзу, соняшник та ріпак. Останній як раз в цьому році займає чільне місце у сівозміні – він займає добру третину площ.

Працюють на полі, а не на папері

Добрива компанії «Гермес» мені порадив застосувати сам керівник господарства, бо він переконаний в їхній ефективності. В господарстві з гуміновими продуктами від цього виробника працюють вже не перший рік, тож  добре знають, яку користь вони приносять.

Хоча тут слід відзначити й роботу працівників компанії, які вміють та завжди готові представити свою продукцію з найкращої сторони. Я можу впевнено сказати, що вони не перебільшують. Досвід і цього року і минулих років переконливо свідчить на користь Гумісолу.

Одна справа почути або прочитати, які ці добрива унікальні: вони із вермікомпосту, вироблені, природньо збагачують ґрунт біологічно активними речовинами та органічними добривами, підвищують родючість ґрунту тощо. І звичайно, вони стимулюють рослину, зміцнюють, допомагають боротися зі стресами різного походження, формувати гарний якісний урожай. Це все звучить дуже добре. Але ще краще, що воно дійсно так. В цьому я пересвідчився на власному досвіді.

Кожній культурі в допомогу

В господарстві, наприклад, переконалися, що ці препарати виводять рослину із гербіцидного стресу, здатні зарадити при певних огріхах в агротехнологіях. І загалом, вони допомагають при вирощуванні практично всіх наших культур, адже у компанії «Гермес» велика лінійка органічних добрив для кожного агровиробника. Так, я цього року брав Гумісол-плюс Зернові,  Гумісол-плюс Зернові (Ячмінь), Гумісол-плюс Олійні, Гумісол-плюс Бобові та Гумісол-плюс Кукурудза.

По ріпаку я добрива застосовував не по кожному внесенню, а після того, як рослина вже почала гарно вегетувати. За сезон зробив 3 внесення по 0,5 літра Гумісолу-плюс Олійні в рекомендованій нормі. Гадаю, що цей продукт в нашій технології вирощування гарно спрацював: в кінцевому рахунку, ми зібрали 33 ц/га ріпаку. Ціна та якість, себто ефективність роботи цих добрив нас чітко задовольняє. На пшениці Гумісол-плюс Зернові теж добре себе показав - в умовах цього складного року ми зібрали під 60 ц/га.

А особливо переконливо в нашому господарстві добрива Гумісол проявили себе на ячмені. Справа в тім, що у нас були досить зріджені посіви цієї культури. Як тут зарадити? Я двічі вніс Гумісол-плюс Зернові (Ячмінь): по кущенню та прапорцевому листочку. І незважаючи на малу густоту посівів, ми отримали під 50 ц/га ячменю.

По кукурудзі ми вносили добрива після страхового гербіциду - і гербіцидного стресу, як такого, після цього ми не бачили. У нас також були невеличкі посіви сої, то я при протруюванні насіння вносив Гумісол-плюс Бобові.

Звичайно, ці добрива – не панацея, та її і не існує. Але вони реально працюють, в чому ми на практиці переконалися. Знову ж таки, вони зручні у внесенні в бакових сумішах, добре зміщуються з тими ж гербіцидами, фунгіцидами чи інсектицидами. Фактично, я добавляв ці добрива до всього, чим кропив.

Належний результат без переплат

Що важливо, добрива Гумісол доступні практично для кожного господарства - вартість однієї позакореневої обробки від 80 грн/га. До мене приїжджають представники відомих іноземних компаній, рекламують свої продукти на різний лад. Та для чого мені віддавати великі гроші за щось подібне? Я не думаю, що вони мені карколомно піднімуть врожаї чи що. Мені пропонують взяти на декілька гектарів, показують для порівняння ділянки: мовляв, як тут зійшло, а як тут! Ну добре, зійшло – але до бункера не дійшло. Бункер  показує фактично то й же самий урожай: що на полі, яке оброблене іноземним диво-препаратом, що на не обробленому.

А продукції компанії «Гермес» я довіряю, знаю, що не переплачую – і отримаю належні результати. Це наш український, якісний та перевірений виробник. Так що я задоволений, добрива компанії «Гермес» мене цілком влаштовують – і на цей рік також буду обов’язково їх брати. Зі власного досвіду, я би рекомендував колегам звернути на них увагу. Добрива Гумісол, без перебільшення, дають чудовий результат.

ВкладенняРозмір
PDF icon agrobiznes_08.2019.pdf152.53 КБ