ЯК ЗАХИСТИТИ ПОСІВИ ВІД МОРОЗІВ?

Гумінові речовини стимулюють утворення та накопичення вуглеводів, білків та інших речовин. Як відомо, рослина з більш концентрованим клітинним соком замерзає при нижчих температурах. Завдяки підвищеній концентрації клітинного соку, кристали льоду утворюються не в клітині, а в міжклітинниках, що уберігає клітину від розриву.
Стійкість рослин до низьких температур напряму залежить від накопичення цукрів, які чинять багатобічний вплив. Вони захищають білкові речовини від коагуляції, утворюють гідрофільні зв’язки з білками цитоплазми, уберігаючи їх від можливої денатурації, підвищують осмотичний тиск і таким чином зменшуючи температуру замерзання цитозоля. Цукри чинять захисний вплив також на білки поверхневих мембран клітини, збільшують вологоутримуючу здатність колоїдів протоплазми клітини. Пов’язана з колоїдами вода не замерзає і не транспортується, залишаючись у клітині.
Таким чином гумінові речовини зменшують ризик ушкодження рослин морозом.
Більше про перваги рідких гумінових добрив за посиланням: http://www.humi-plus.com/ua/home/tezisyi/pokupaya_zhidkie_udobreniya