Підбір кольору лінз захисних окулярів

Колір лінз Стандарт EN Пропускання світла Рівень затемнення EN 1836 Характеристика
IR 5 EN 169 1.18-3.16% N/A Застосовні в умовах впливу інфрачервоного випромінювання від низького до середнього рівня: лиття металу, газова пайка, різання та шліфування металу, легке ацетиленове зварювання. Не застосовувати при керуванні автомобілем.
Прозорі EN 170 90% 0 Забезпечують максимальну видимість. Механічні роботи всередині приміщень.
Жовті EN 170 89% 0 Максимальне збільшення контрастності в умовах малої освітленості. Блокує 87% блакитного кольору, забезпечує підвищене розпізнавання деталей у кольору. Забезпечує більш світлий вигляд рано вранці, пізно ввечері, в туманні і похмурі дні. Рекомендуються при роботах у вечірні та нічні зміни
Золотисті дзеркальні EN 172 UV 400 53% 1 Для загальних робіт всередині і зовні приміщень. 100% захист від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання UV-A I UV-B. Дзеркальна поверхня відбиває світло, зменшуючи кількість світла, що проходить через лінзу.
Коричневі EN 172 23% 2 Збільшують сприйняття в умовах чергування світла й тіні, особливо при роботах в лісі. Низькоконтрастна передача кольору збільшує гостроту зору, покращує сприйняття кольорів і об'єктів у світлий час.
Сірі затемнені EN 172 17% 3 Зменшують надмірне сонячне світло. Затемнені лінзи без спотворення кольору. Для робіт на відкритому повітрі в умовах сильного сонячного світла.
Зелені EN 172 UV 400 16% 3 Зелені лінзи UV 400 забезпечують захист від надмірного сонячного світла і 100% захист від шкідливої дії ультрафіолетового випромінювання UV-A I UV-B
Червоні дзеркальні EN 172 14% 3 Зменшують надмірне соняне світло. Затемнені лінзи без спотворення кольору. Для робіт на відкритому повітрі в умовах сильного сонячного світла.
Сильно затемнені EN 172 6% 4 Для загальних робіт в умовах інтенсивного яскравого сонячного світла в умовах високогір'я. Не застосовувати при водінні автомобіля.
Сильно затемнені, полярізаційні EN 172 6% 4 Для загальних робіт в умовах інтенсивного яскравого сонячного світла в умовах високогір'я.Поляризаційні лінзи забезпечують підвищений комфорт в місцях з великою кількістю відбитого світла: будівлі з дзеркальними стінами, вода, сніг, білий пісок тощо. Не застосовувати при водінні автомобілями.

Стаття взята з сайту http://www.eko-bio-tex.com