Біодеструктор Комплезім для компостування органічних решток

Компостування – це процес з яким зустрічаються всі фермери, аграрії та городники, який набув широкої популярності через свою простоту та ефективність. На сьогодні для швидкого та якісного компостування на ринку пропонують різноманітні деструктори.
Компанія ЕНЗИМ виробляє біологічний деструктор Комплезім, який застосовується для деструкції органічних решток та приготування компосту. Свою ефективність Комплезім довів в багатьох господарствах по всій Україні.
Процес компостування за допомогою препарату  Комплезім  відбувається наступним чином.

Основою нашої технології компостування є біоконверсія, при якій відбувається процес гуміфікації.
Біоконверсія органічних відходів - це переробка органічних відходів за допомогою живих організмів на речовини, придатні для використання в сільському господарстві.

Гуміфікацією називають процес розкладання рослинних речовин під впливом мікроорганізмів, з утворенням темно-забарвлених продуктів.

У результаті компостування відходів органічна маса збагачується доступними рослинам елементами живлення (азот, фосфор, калій та ін.).

• Знешкоджується патогенна мікрофлора і яйця гельмінтів
• Зменшується кількість целюлози, геміцелюлози і пектинових речовин у компості
• В результаті компостування, добриво стає сипучим, що полегшує внесення його в грунт
• При цьому властивості гуміфікованого компосту в кілька разів перевершують властивості свіжого гною, тому що він багатий гумусовою кислотою.

Гумусова кислота складається з фулевих кислот (водорозчинних і легкодоступних для рослин), гематомеланових кислот (розчинних в етанолі) і гумінових кислот (розчинних в лугах).

При гуміфікації виділяються:
• амінокислоти
• полісахариди
• макро і мікроелементи
• вуглеводи
• вітаміни
• гормоноподібні речовини

Гумусові кислоти володіють сорбційною та біологічною активністю, що дозволяє накопичувати корисні речовини і стимулювати розвиток біологічної активності.
Застосування Комплезіму для компостування.

Приготування робочого розчину: 20г препарату розчинити в 10 л теплої нехлорованої води. Витримати при кімнатній температурі 30 хв, перемішати.

1 Початкова обробка: при закладці рівномірно пошарово обробити робочим розчином (за допомогою ранцевого обприскувача або буртоукладача з оприскувачем) препарату з розрахунку 10 л робочого розчину на 1 кубометр гною.
2 Щотижнева обробка: рівномірно при ворушінні (якщо є така можливість) 5 л робочого розчину на кожен кубічний метр гною.

Робочий розчин препарату слід використовувати протягом доби
!Увага! важливо стежити за вологістю компосту.

Вологість компостувати маси повинна бути не менше 60%. Якщо вологість менше 60%, слід компост додатково зволожувати водою.

Більш детально прочитати про біодеструктор Комплезім ви можете за посиланнями:
https://komplezim.enzim.biz/komplezim-kompost.html
https://komplezim.enzim.biz/