Целюлад Л - біодеструктор для утилізації пожнивних решток на полі

Деструкція пожнивних решток це вигідно!

Нині одним з основних чинників деградації родючості ґрунтів є різке зниження вмісту гумусу або так звана дегуміфікація ґрунтів. Основна причина – це значне зменшення обсягів використання органічних добрив, починаючи з початку 90-х років минулого століття.
Післяжнивні рослинні залишки в сучасних реаліях - це єдине доступне джерело органічних речовин для наших ґрунтів. Так, наприклад, при розкладанні 1 т соломи може утворюватися до 600 кг органіки, з яких 60-100 кг будуть задіяні в утворенні гумусу.

У той же час інтенсивне використання хімії (ґрунтових гербіцидів, системних фунгіцидів і т. д.) призвело до значного зниження біологічної активності ґрунтів і в першу чергу до зменшення кількості целюлозо-руйнівних мікроорганізмів, які відіграють ключову роль в ґрунтоутворюючих процесах. Тому досить часто можна спостерігати на ґрунтах нерозкладені залишки ще позаминулих культур.

Дехто вважає, що стерня сама перегниє і буде розкладена на корисні речовини, але слід пам’ятати, що більшість фітопатогенних грибів (збудників фузаріозу, септоріозу та інших хвороб) здатні активно розкладати рослинні залишки, саме тому вони є одним з основних джерел інфекції. Спалювання ж органіки призводить до колосальних втрат: зменшення кількості гумусу в ґрунті, знищення його мікрофлори, зниження кількості доступних форм макро- і мікроелементів і т. д. тому цей метод можна віднести до малоефективних та шкідливих.

На ринку України з деструкторів грибного, вони сприяють розмноженню всіх видів мікроорганізмів, що беруть участь в деструкції одночасно з грибами, які вже наявні в ґрунті.
Одним з таких біодеструкторів є  Целюлад Л  виробництва компанії ЕНЗИМ.
Целюлад Л - це комплексний мікробно-ферментний препарат для прискорення процесу гуміфікації і мінералізації рослинних залишків та оздоровлення ґрунту.

Вигоди від застосування препарату:
• Пришвидшує розкладання та мінералізацію рослинних залишків.
• Оздоровлює ґрунт та знижує чисельність патогенної мікрофлори.
• Повертає в ґрунт поживні речовини локалізовані в рослинних залишках.
• Економить до 80% коштів на внесенні азотних добрив, необхідних для розкладання решток.
• Забезпечує оптимальну щільність, вологоутримання та структуру ґрунту.
• Підвищує урожайність наступної культури.

Більш детально про препарат:
https://agro.enzim.biz/tselulad.html
https://agro.enzim.biz/

ВкладенняРозмір
Image icon celyulad_post.png1.72 МБ