2. Біологічні особливості та технологія вирощування дині

Біологічні особливості
Диня дуже теплолюбна, жаростійка, світлолюбна культура короткого дня. Вона більш теплолюбна, ніж кавун. Насіння починає проростати при температурі 15°С.
Диня менш посухостійка ніж кавун. Добре росте на чорноземах, каштанових грунтах. Не можна розміщувати на ділянках з близьким (1,5-2 м) рівнем підґрунтових вод.
 
Попередники
Кращими попередниками для дині є зернові та зернобобові культури, картопля. Повертати на попереднє місце і вирощувати після інших гарбузових, диню можна не раніше як через 6-7 років.
 
Обробіток грунту
Обробіток грунту такий як для вирощування кавуна.
 
Удобрення
Вносять органічні (20-25 т/га) та мінеральні добрива (N60P60K60).
 
Сівба
Сіють широкорядним способом за схемою 1,4x1,4 м або 1,4x0,7 м, розміщуючи по дві насінини в гнізді. Глибина загортання насіння - 4-5 см. Норма висіву - 2-4 кг/га. Сіють коли грунт прогріється до 14-15°С.