3. Технологія вирощування кмину

Попередники
Кмин висівають після озимих і ярих зернових, зернобобових культур.У рік плодоношення він рано звільняє поле, тому є добрим попередником для озимих та інших культур.
 
Обробіток грунту
Обробітокгрунту полягає в лущенні стерні таоранці на глибину 25-27 см. Навесні проводять боронування, культивацію. Перед сівбою грунт обробляють комбінованими знаряддями типу РВК-3,6; ЛК-4.
 
Удобрення
Восени під оранку вносять фосфорні і калійні добрива - Р40К40, навесні N40 під культивацію. Кмин добре використовує добрива, що даються у підживлення в два прийоми. У перший рік вегетації при останньому розпушенні міжрядь вносять Р40К40. На другий рік після перезимівлі вносять рано навесні N40-50.
 
Сівба
Сіють кмин широкорядним способом, із відстанню між рядками 45-60 см. Глибина загортання насіння становить 2-3 см. Норма висіву - 7-8 кг/га, або 1,7-1,8 млн. схожих насінин на 1 га.
У більшості рекомендацій кращим строком сівби кмину є ранній, одночасно з ранніми ярими культурами. Проте ефективна й літня сівба в липні після культур, що рано звільняють поля. При літній сівбі кмин можна розміщувати у сівозміні, непорушуючи чергування культур. За весняної сівби неефективно використовується поле у перший рік вегетації.