1 пост / 0 нових
4 Вересень, 2015 - 18:00 #1
Коментарі: 0
Україна, Чернівецька обл.
Користувач
Відсутній
Останній вхід: 8 років 7 місяців тому
Рейтинг: 10
виноробство

І знову новий сезон , майже стиглий виноград і гора запитань без відповідей.

хочеться поспілкуватися на тему : визначення кількості цукру, та кислотності виноградного соку та самого вина. якщо з цукром питання знімаються з допомогою рефрактометра, то з кислотністю не все так гладкою

є багато статей про визначення кислотності , та всі вони різняться цифрами. наприклад приготування титрувального розчину 13,3гр їдкого натрію на літр води чи 5,97гр? 

в результаті мого експеременту (при 5,97гр NaO) кислотність виноградного соку становить  0,3% хоча для приготування вина необхідно 7-8%, в чому проблема? де шукати рішення.

експеремент  робив згідно статті http://www.vinoisamogon.ru/opredelenie-kislotnosti-soka.html

 

в кого які думки? підскажіть , поправте зеленого)