2. Біологічні особливості чини

Вимоги до температури.
Чина відноситься до холодостійких культур. Мінімальна температура проростання насіння 2 - 3 С. Дружні сходи з'являються при температурі 5-8°С. Сходи переносять заморозки до мінус 6-8°С. Висока холодостійкість дає можливість вирощувати її в районах з м'якими зимами при сівбі в осінньо-зимовий період. Сума ефективних температур 1600-1800°С.
 
Вимоги до вологи.
За посухостійкістю поступається тільки нуту. Особливо легко переносить посуху на початку вегетації. У період цвітіння, бутонізації і плодоношення вимагає достатнього зволоження. Транспіраційний коефіцієнт чини 380-400. У посушливі роки за врожаєм переважає всі інші зернобобові культури. Дощова холодна погода сприяє ураженню рослин іржею та аскохітозом, внаслідок чого формується щупле зерно.
 
Вимоги до грунтів.
До ґрунтів чина невимоглива. Вона може рости на засолених каштанових і легких супіщаних ґрунтах. Кращими для чини є чорноземи.
 
Вимоги до світла.
Чина - рослина довгого дня. Вегетаційний період у неї триває в межах 80-120 днів.