Підготовка насіння.
Для сівби використовують добре відсортоване насіння зі схожістю 90-95%. Протруювання насіння проводять за 2-3 місяці до сівби фундазолом (3 кг/т), а перед сівбою обробляють ризоторфіном. Для боротьби з квасолевою зернівкою насіння взимку проморожують при температурі мінус 15°С протягом двох діб, а при мінус 3 - 4°С -20-30 діб.
 
Строки сівби.
Квасоля - культура пізніх строків сівби. Сіють її, коли мине загроза заморозків, а ґрунт на глибині загортання насіння прогріється до 12-14°С.
 
Спосіб сівби - широкорядний з шириною міжрядь 45 см. Цей спосіб сівби забезпечується сівалками ССТ-8, СКОН-4,2, СО-4,2.
 
Норми висіву змінюються залежно від ґрунтово-кліматичних умов та крупності насіння. Висівають 0,3-0,4 млн схожих насінин на 1 га (від 80 до 120-150 кг/га).
 
Глибина посіву.

Залежно від типу ґрунту, вологості та інших умов насіння загортають на глибину від 5 - 6 до 8 см.