Сорти.
До районованих сортів належать: Дніпровська 3, Красноградська 250, Красноградська 49, Луганчанка, Світанок та ін.
 
Підготовка насіння.
Для сівби використовують кондиційне насіння із схожістю 92%, очищене від насіння плосконасінної вики. За 1,5 - 2 місяці до сівби насіння протруюють фундазолом (2-3 кг/т) або тигамом (4-6 кг/т), а в день сівби обробляють ризоторфіном.
 
Строки сівби
Сіяти сочевицю краще в ранні строки, але в умовах холодної і затяжної весни вища польова схожість насіння спостерігається при сівбі через 5 - 7 днів після початку польових робіт.
 
Способи сівби.
Кращим способом сівби є звичайний рядковий. На забур'янених полях застосовують широкорядний спосіб сівби.
 
Норма висіву сочевиці залежить від умов вирощування, крупності насіння і способу посіву. Крупнонасінну сочевицю звичайним рядковим способом висівають нормою 2-2,5 млн схожих насінин на 1 га (100-120 кг/га), а дрібнонасінну - нормою 2,5-3 млн га (80-100 кг/га). На широкорядних посівах норму висіву зменшують на 20-25%. У південних посушливих районах норму висіву зменшують на 15-20%.
 
Глибина сівби.
Загортають насіння при сівбі на 5 - 6 см. На легких ґрунтах і при пересиханні верхнього шару ґрунту глибину загортання насіння збільшують до 7 - 8 см, а на важких глинистих - зменшують до 3 - 4 см.