2. Технологія вирощування кенафу

Попередники
Розміщують кенаф у сівозміні після зернобобових, кукурудзи, озимих зернових культур.
 
Обробіток грунту
Обробіток грунту звичайний зяблевий, характерний для пізніх ярих культур. Рано навесні ріллю боронують для закриття вологи. До сівби грунт розпушують 2-3 рази для вирівнювання і знищення бур'янів.
 
Удобрення
Для одержання 150-160 ц/га стебел необхідно внести N140-160 P90-120 K90-120
 
Сівба
Сіють кенаф широкорядним способом з міжряддями 45-60 см при вирощуванні на насіння з нормою висіву 10-12 кг/га. На зеленець (волокно) сіють рядковим способом з нормою висіву 35 кг/га і стрічковим з відстанню між стрічками 48 см і між рядками 12 см з нормою висіву 20-25 кг/га.
Глибина загортання насіння 3-5 см.
Строки сівби встановлюють таким чином, щоб минула загроза повернення приморозків. Температура грунту на глибині сівби має становити 10-13°С. В умовах півдня України сіють в кінці квітня.
 
Догляд
Догляд за посівами полягає у коткуванні, боронуванні, розпушуванні міжрядь.
 
Збирання
Збирають кенаф на зеленець у період достигання нижніх коробочок, а на насіння - при достиганні на рослині 3-4 коробочок. Скошують коноплезбиральною машиною ЖК-2,1, насіння обмолочують пересувною коноплемолотаркою МЛК-6А. Насіння просушують, очищають. Стебла зв'язують у снопи діаметром 10-12 см, просушують і здають для переробки на завод.