Блог користувача Лариса Бондаренко

Іноді, у великому інформаційному потоці ми починаємо губитись у власному виборі. Гібрид, сорт, клімат, грунт, волога,хімікати тощо... Спробуєм створити мега-тему для розкладання по полицям корисної інфи. Почнемо з технологій. (люблю ходити в поліклініку, податкову і до свідків нульового обробітку))))

Існють екстенсивні,нормальні,інтенсивні та високоінтенсивні технологіїї у с.г бізнесі. Хто до якї себе відносить і чому?

Хотели бы Вы, потратив 2 л. горючего на 1 га, улучшить систему питания растений на 3 года? Бытует мнение, что хим.анализ грунта-это дорого, цифры прописанные лабораторией расходятся с экономической политикой предприятия, Ваш агроном отказывается использовать микроудобрения по причине  их низкой эффективности. На все эти вопросы у нас есть ответы. Команда предприятия имеет практический опыт в производстве и  при составлении систем удобрения учитывает ряд поправочных коэффициентов.

Неинфекционный (функциональный) хлороз растений – появление бледно-желтой окраски листьев и верхушек побегов. Такие побеги приостанавливаются в росте, иногда усыхают, листья осыпаются.
 
Развивается при неблагоприятных почвенных и климатических условиях, а также при нарушениях агротехники растений.
 
Основные причины появления хлороза:
 
- недоступность для растений солей железа, содержащихся в почве, излишним количеством извести (щелочные почвы);
 
Кислоты, наиболее часто используемые при производстве хелатных микроудобрений, можно разделить на две группы. Это комплексоны, содержащие в своем составе карбоксильные группы:
  • ЭДТА (этилендиаминтетрауксусная кислота), синоним: комплексон-III, трилон-Б, хелатон III. 
  • ДТПА  (диэтилентриаминпентауксусная кислота)
  • ДБТА (дигидроксибутилендиаминтетрауксусная кислота) 

У цій темі викладу хід одного досліду, який підтвердить теорію збалансованого застосування добрив. Суть досліду була у тому, щоб зменьшити всміст білка у пивовареному ячмені. Навесні він був підживлений азотом, що для пивоварів не є добре, і ми вирішили спробувати пригнітити дію надлишкового азоту по листу на основі результатів листової діагностики та з використанням мікродобрив.

  Є причини надлишку елементів живлення з добривами, який відразу не використовується, але протягом певного часу, іноді тривалого, підтримує високу врожайність без помітного шкідливого впливу на родючість грунту, рослини та здоров`я людини і тварин. Справді, при застосуванні добрив доцільно не лише поповнити запас елементів, які виносяться урожаєм, а й створити його для тих елементів, яких у грунті не вистачає(підвищити ефективну родючість грунту).

Є бажання підняти тему страхування посівів. Є знання теоритичні та практичні. Умови, тарифи, договора. Який вид страхування та за яку сумму, з якою франшизою можливо оформити в Україні. Необхідні  термінові дії при настанні страхового випадку. 

Сбалансированность химического состава живых организмов - основное условие их нормального  роста и развития. Взаимодействие химических элементов имеет такое же значение для физиологии  растений,   как   явления   дефицита   и   токсичности.   Взаимодействие   между  химическими   элементами  может быть антагонистическим или синергическим, и его несбалансированные реакции могут служить  причиной химических стрессов у растений.