Антистресанти та стимулятори росту ENZIM - для подолання стресу у рослин

Останнім часом дуже багато людей помічають, що з їхніми рослинами відбуваються певні зміни, такі як: зміна кольору листя, в’ялість, опадання цвіту і т.д.

Виникає питання: що це і як з цим боротись?
Всі ці ознаки є наслідком стресу у рослин, викликаним несприятливими погодними умовами. Тривалий час по всій території України йдуть проливні дощі, град, відбуваються різкі перепади температур - все це сприяє розвитку стресу. За таких умов рослини акумулюють всю свою енергію на виживання і перестають засвоювати поживні речовини з грунту, такі як фосфор, калій, залізо, цинк та інші.

Наслідками стресу у рослин є:
- зупинка росту та розвитку рослин
- погіршення зовнішнього вигляду рослин (особливо важливо для квітучих рослин)
- рослина починає в'янути
- знижується врожайність
- відбувається скидання листя
- рослина всихає і гине

Щоб мінімізувати шкоду від дії стресу на рослини та відновити і нормалізувати їхній обмін речовин рекомендується застосування антистресантів та стимуляторів росту.
Такими є відомі біопрепарати: стимулятор росту Аміностим та антистресант FitoNis, які довели свою ефективність в багатьох господарствах України на різних культурах.

Антистресант  FitoNis  дозволяє швидко відновити життєдіяльність рослин після стресу. Стимулює ріст і розвиток рослин активізуючи фізіологічні та біохімічні процеси. Покращує засвоєння активних речовин рослинами.

Відео огляд препарату на Youtube -
https://youtu.be/ozwRzgZRPig

Аміностим  - комплексний препарат, що містить набір основних вільних амінокислот рослинного походження отриманих шляхом ферментативного гідролізу. До складу препарату входять біологічно активні речовини (вітаміни групи В, фітогормони, органічні кислоти та ін.), які разом з амінокислотами стимулюють ріст і розвиток рослин, позитивно впливають на обмінні процеси, сприяють поліпшенню засвоєння макро- і мікроелементів, підвищують активність фотосинтетичного апарату.

Відео огляд препарату на Youtube -
https://youtu.be/Sy-Y1CKtBhk

Більш детально про препарати читайте за посиланнями:
https://agro.enzim.biz/aminostim.html
https://agro.enzim.biz/fitonis.html