Блог користувача Богдан Бондар

ІНОКУЛЯНТ ТА ПРОТРУЙНИК - В ЧОМУ РІЗНИЦЯ? 

Захист розсади від хвороб

Вирощування розсади овочевих культур один з перших і найвідповідальніших кроків до отримання соковитих томатів, запашних перців з нашої грядки влітку, адже від якості вирощеної нами розсади залежить кількість майбутнього урожаю.

А ви знаєте, яку загрозу несуть вражені хворобами плоди на землі

Посадка (пересадка) кісточкових дерев за допомогою агротехнології від компанії ENZIM Biotech. 

 

За 10-14 днів до висадки саджаців дерев вишні та черешні, рекомендовано обробити підготовлену ділянку грунтовим інсектицидом Ентоцид, щоб захистити кореневу систему дерев від грунтових шкідників (дротянка, ведмедка, личинки хруща та ін.) які пошкоджують кореневу систему.

Перед самою висадкою саджанці необхідно 30-40 хвилин вимочити кореневу систему в робочому розчині з комплексом біопрепаратів.

 

Посадка (пересадка) плодових дерев за допомогою агротехнології від компанії ENZIM Biotech.

За 10-14 днів до висадки саджаців дерев рекомендовано обробити підготовлену ділянку грунтовим інсектицидом Ентоцид, щоб захистити кореневу систему дерев від грунтових шкідників (дротянка, ведмедка, личинки хруща та ін.) які пошкоджують кореневу систему.

Перед самою висадкою саджанці необхідно 30-40 хвилин вимочити кореневу систему в робочому розчині з комплексом біопрепаратів.

Для цього в 100л не хлорованої води, розчиняють наступні препарати:

Останні роки аграрії попри вже традиційні озимі зернові культури та ріпаку сіють також і озимий горох. Культура відносно нова для українських аграрії, мало що можна зараз сказати про переваги та особливості вирощування цієї культури в наших широтах. Але в загальному аграрії вважають озимий горох новою перспективною культурою, яка зможе зайняти своє місце серед вже традиційних озимих культур.

Ви зібрали урожай картоплі, а вона пошкоджена шкідниками? Ось практична порада як цього уникнути!

Урожай картоплі дуже часто піддається ушкодженню різноманітними грунтовими шкідниками:

 

  • Капустянка
  • Дротяник
  • Зимуюча фаза колорадського жука
  • Личинки та імаго хруща
  • Золотиста картопляна нематода

Пошкоджена цими шкідниками картопля починає гнити і всихати, що сильно знижує її врожайність і робить неможливим подальше зберігання та використання.

Останні роки швидко набирає популярності біоінсектицид Ентоцид (Метаризин) для боротьби з поширеними ґрунтовими шкідниками, та абсолютною безпекою для навколишнього середовища.

До складу препарата входять міцелій та спори грибів Lecanicillium spp, Paecilomyces spp, Metarhizium spp, Beauveria spp. Зупинимось на принципі дії кожного компонента біоінсектицида.
 

 

Захист картоплі від шкідників

Всі знайомі з такою найпоширенішою в Україні культурою, як картопля. І кожен хто її вирощує щороку зустрічається з таким відомим шкідником як колорадський жук та його личинки. Цей шкідник здатен пошкодити до 80% вегетативної частини, що загрожує великими втратами урожаю. Багаторічна боротьба з колорадським жуком не завжди дає результати та викликає звикання шкідника до інсектицидів.

 

Підживлення озимих зернових 

Як правило в грунтах присутні мікроелементи (бор, цинк, мідь, молібден, кобальт, марганець та ін.). Проте, в залежності від кислотності грунту, властивостей окремих мікро- та мікроелементів, не завжди мікроелементи є доступними для рослин. В такому випадку, навіть при достатньому живленні мінеральними добривами, можна суттєво недобрати врожай культури. Тому для покращення живлення рослин застосовують добрива з високим вмістом мікроелементів, або як їх ще називають - мікродобрива.