Біоінсектицид Ентоцид (Метаризин) - Enzim Biotech Agro. Що всередині Ентоциду?

Останні роки швидко набирає популярності біоінсектицид Ентоцид (Метаризин) для боротьби з поширеними ґрунтовими шкідниками, та абсолютною безпекою для навколишнього середовища.

До складу препарата входять міцелій та спори грибів Lecanicillium spp, Paecilomyces spp, Metarhizium spp, Beauveria spp. Зупинимось на принципі дії кожного компонента біоінсектицида.
 

  • Metarhizium spp - це ентомопатогенний гриб який має здатність проникати в організми комах через кутикулу, далі спори починають проростати та уражати комаху-хазяїна. Грибна інфекція викликає у комахи токсикоз, що супроводжується порушеннями різних систем організму. Активність детоксикуючих ферментів підвищується, що призводить до пригнічення імунітету і швидкому розвитку захворювання комах, які в подальшому призводять до їхньої загибелі.
  • Beauveria bassiana - ентомопатогенний гриб. Вражає широке коло лускокрилих, твердокрилих, напівжорсткокрилих, прямокрилих і перетинчастокрилих комах, а також деякі види кліщів. Представники роду Beauveria, вражаючи комах, викликають захворювання під назвою «білий мускардіноз». Зараженню можуть піддаватися особи майже на всіх фазах розвитку. Конідії потрапивши на тіло комахи, виділяють фермент в місцях прикріплення. Він розчиняє кутикулу, і конідії проростають в порожнину тіла. Виділені грибом в процесі розвитку токсини призводять до загибелі комахи. Подальший розвиток гриба відбувається вже в мертвій комасі, згодом тіло комахи муміфікується. Гіфи, що проростають назовні, покривають труп густим міцелієм, утворюючи на його поверхні шар конідієносців з конідіями. Останні, розсіюючись в біотопі, заражають інших комах.
  • Lecanicillium spp - ентомопатогенний гриб, яким комахи заражаються при контакті з липкими спорами, які потім проростають і вторгаються в організм, таким чином внутрішні органи відмовляють, що призводить до їх загибелі. У садівництві та сільському господарстві ізоляти гриба були розроблені для боротьби з комахами-шкідниками, такими як білокрилка, трипси та попелиця. Інші продукти на основі цих грибів були розроблені по всьому світу для використання захисту товарних та олійних культур, сої, декоративних рослин та овочів.
  • Paecilomyces spp – ентомопатогенний ниткоподібний гриб, який широко поширений в грунтах. Він має здатність ефективно діяти проти кореневих нематод шляхом зараження яєць, молоді та дорослих самок, саме тому його широко використовують в препаратах проти цього шкідника. Конідії піднімаються прямо з повзучих повітряних гіф або їх відростків.

Таким чином, склад препарату Ентоцид дозволяє успішно боротись з широким спектром грунтових шкідників та їхніх личинок, таких як: личинка хруща, дротянка, медведка, діабротика та ін.

Норми витрат та інструкція застосування препарату на сайті виробника: https://market.enzim.biz/agro/insektitsidi/entotsid-suhoi