«А вони взагалі працюють?»

Таку фразу найчастіше говорять ті господарі, які вперше вирішили обробляти свої культури біологічними препаратами і які з тієї чи іншої причини не отримали бажаного результату або ті хто взагалі їх не використовували і вперше про них чує.
Давайте поглянемо як все виглядає насправді.

Так, біопрепарати дійсно працюють і доволі ефективно – це науковий факт який потрібно прийняти.
Біологічні препарати так називаються, саме тому що до їхнього складу входять живі мікроорганізми та продукти їхньої життєдіяльності.
Сама природа створила механізм при якому певні види живих організмів допомагають одним (синергізм) та пригнічують і поглинають інші (антагонізм).
Механізм дії на збудника хвороб у біологічних та хімічних препаратів різний.

Хімічні препарати є більш тактичним рішенням і вирішують точкові проблеми боротьби з хворобами, а біологічні препарати застосовуються як стратегічний комплексний підхід.
Біопрепарати не стільки призначені для боротьби з шкідниками, скільки для попередження виникнення хвороб у рослин.
Саме тому біопрепарати застосовують для профілактики хвороб або разом з хімічними препаратами для контролю подальшого поширення шкідників. У західних країнах біопрепарати називають «агентами біоконтролю».
Господарству лише необхідно правильно застосовувати ці препарати враховуючи особливості хвороб, шкідників та самих біопрепаратів, все інше живі мікроорганізми зроблять самі.

Більш детально прочитати про біопрепарати ви можете за посиланням:
https://agro.enzim.biz/

ВкладенняРозмір
Image icon mif3.png1.48 МБ