А ви знаєте, яку загрозу несуть вражені хворобами плоди на землі

Дуже часто плоди на деревах та кущах схильні до різноманітних захворювань (плодова гниль, борошниста роса, парша та інші). Вражені хворобами плоди, - незалежно від того , який збудник захворювання їх вразив, опадають і догнивають під деревами на поверхні ґрунту . Навіть здорові плоди опадаючи, пошкоджуються і їх чекає та ж доля, так як вражені захворюванням плід - є сприятливим середовищем для розвитку різноманітних інфекцій. Також опалі плоди «підкислюють» ґрунт, що порушує обмінні процеси  рослин і пригнічує розвиток корисних ґрунтових мікроорганізмів.

Мало хто знає, що догниваючи на землі  плоди,  також інфікують ґрунт навколо дерева і хвороба спокійно «зимує» в ґрунті. З настанням весни, коли дерева "прокидаються" хвороба знову заражає дерево і почне псувати Ваш новий урожай. Збудники грибків та бактерій розповсюджуються  комахами,  вітром, з поливною та дощовою водою… 

Щоб уникнути таких проблем, необхідно:

  • Своєчасно прибирати опалі плоди.
  • Повністю прибирати та знищувати опале листя, особливо якщо воно було вражене захворюваннями.
  • Після прибирання гнилих плодів  ґрунт під кронами дерев рекомендовано обробити біологічними фунгіцидами Триходермін та Фітодоктор , щоб знищити збудників грибків та бактерій і  запобігти їхньому подальшому розвитку.